49 studentskih stipendija

FOTO: Gradonačelnik Jenkač sa studentima potpisao ugovore o dodjeli stipendija

Danas se u Novom Marofu u Kulturnom centru ''Ivan Rabuzin'' održalo svečano potpisivanje ugovora za dodjelu studentskih stipendija u akademskoj godini 2019./2020.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 01.02.2020. 10:53

Zadnja izmjena: 01.02.2020. 10:53

Foto: Dino Možek

Danas se u Novom Marofu u Kulturnom centru ''Ivan Rabuzin'' održalo svečano potpisivanje ugovora za dodjelu studentskih stipendija u akademskoj godini 2019./2020.

Ukupno se dodjeljuje 49 studentskih stipendija za što je u proračunu Grada Novog Marofa osigurano 384.000 kuna. Inače, za proteklu akamdemsku godinu u Novom Marofu bilo je dodijeljeno 39 studentskih stipendija te iz proračuna izdvojeno gotovo 300 tisuća kuna, dok su ove godine proračunska sredstva za studente povećana.

- Stipendije su dio našeg ulaganja u mlade žitelje našeg grada i zadovoljstvo mi je što ih početkom ove godine ponovo dijelimo, kao što smo to učinili krajem prošle godine. Tada smo podijelili stipendije učenicima koji se školuju za deficitarna zanimanja, a ovo su sada studentske stipendije, dodijeljene po socijalnom kriteriju, ali i po kriteriju nadarenosti. Riječ je o 49 stipendija, odnosno više od 380 tisuća kuna, a na taj način lokalna samouprava pomaže našim studentima i njihovim roditeljima. Nismo dužni pomagati na taj način, ali svesrdno se trudimo motivirati mlade da studiraju, pomoći im da lakše završe studije koje su odabrali, a da onda i razmišljaju da ostaju raditi i stvarati, ako ne u Novom Marofu, onda barem na ovom širem području - rekao je gradonačelnik Jenkač

Stipendije su se dodjeljivale u dvije kategorije - po socijalnom programu i za nadarene studente, a kompletnu listu možete pogledati ovdje. Kako je bilo na potpisivanju, pogledajte u našoj fotogaleriji.

Komentari