evo detalja

Gradonačelnik Jenkač ugostio brončane streličare s Europskog prvenstva

Objavljeno: 01.03.2024. 14:03

Zadnja izmjena: 01.03.2024. 14:04

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač upriličio je prijam za mlade streličare Lovru Černija i Adama Gradiščaka koji su u sastavu hrvatske reprezentacije nastupili na netom završenom Europskom dvoranskom prvenstvu koje je održano u Varaždinu.

Dvojica streličara, inače članovi Streličarskog kluba „Grebengradski streličari” iz Novog Marofa, osvojila su brončanu medalju u ekipnom nastupu u kategoriji olimpijskog, odnosno zakrivljenog luka, a u ekipi je bio i Alen Remar iz Varaždinskog streličarskog kluba. U njihovoj je pratnji bio i predsjednik „Grebengradskih streličara” Zlatko Zubović. Na njihovom velikom uspjehu čestitao im je gradonačelnik Jenkač, uručivši im pritom prigodnu novčanu nagradu.

– Pobjede i porazi sastavni su dio svakog sporta. Dobro ste to naučili na vlastitom iskustvu. Nisu samo rezultati mjerilo sportskog uspjeha, već i sposobnost da se nakon poraza i razočaranja koji dolazi s njim, dignete i nastavite trenirati. Osvojena medalja nagrada je za sav dosadašnji rad, trening i odricanje. Uspjeli ste to ostvariti u vremenima kada su razlike među natjecateljima minimalne, pogotovo u vašem sportu u kojem o medaljama i plasmanu odlučuje djelić sekunde ili milimetar na meti – istaknuo je Jenkač.

Komentari