radovi u tijeku

Foto - Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj obišao radove u Gojancu

Objavljeno: 05.10.2022. 14:55

Zadnja izmjena: 05.10.2022. 14:55

Gojanec, varaždinsko prigradsko naselje je danas obišao gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj. U pratnji Brune Istera, direktora Varkoma, Maria Habeka, člana uprave PZC-a Varaždin, pročelnika Vlade Podbrežničkog te više savjetnice Martine Cesar Kelemen detaljnije se upoznao s radovima na uređenju nekoliko lokalnih prometnica.

PZC Varaždin s podizvođačem, tvrtkom Reteh izvode radove na dijelu Ulice Ljudevita Gaja u Gojancu. Tehnikom suhe reciklaže održavanja kolničke konstrukcije, kojom strojevi uspijevaju iskoristiti postojeći sloj prometnice miješajući ga i učvršćujući ga cementom, uređuje se 440 metara ceste. Vrijednost radova je 200 tisuća kuna, a prometnica će biti puštena u promet  11. listopada.

Nadalje, u Gojancu se nakon radova na aglomeraciji uređuju prometnica i nogostup u Ulici Braće Radić do Jalkovca u dužini 1040 metara. Radovi vrijedni milijun kuna bit će plaćeni dijelom iz sredstava namijenjenih saniranju prometnica nakon aglomeracije, a dijelom iz gradskih sredstava za uređenje sustava odvodnje oborinskih voda. Tijekom obnove kolnika i nogostupa, uređeni su i prostori za autobusna stajališta, a prilikom izvođenja radova mještani Gojanca pokazali su razumijevanje te surađivali s izvođačima kako bi taj dio grada konačno bio primjereno uređen.

Komentari