pročitajte

Foto - Gradski bazeni pripremaju bogat program za ljeto, najavljena dogradnja i energetska obnova

Objavljeno: 24.06.2024. 10:59

Zadnja izmjena: 24.06.2024. 11:49

Foto: Ivana Bertović

Na Gradskim bazenima gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj i ravnateljica Javne ustanove Gradski bazeni Jelena Pavleković predstavili su aktualnosti u radu, konkretno radove na uređenju koji su provedeni, ali i koji će se tek provesti. Između ostalog, kako je najavljeno, u planu je dogradnja Gradskih bazena.

Gradonačelnik Bosilj pozvao je sve građane da ljetne vrućine provedu na bazenima gdje su, kako je istaknuo, ulaznice jeftine, kako za Dravske tako i za Gradske bazene. O provedenim radovima kaže sljedeće:

- Na Gradskim bazenima nabavljene su nove ležaljke, napravljeno je sunčalište, a početkom srpnja doći će novo dječje igralište vrijedno 26 tisuća eura i zipline te ostali sadržaji. Sanirali smo kupalište na Dravi, uložili preko 20 tisuća eura u hortikulturu. Gotovo 100 tisuća eura uloženo je u Aquacity, kompletno je uređena plaža, novi vodovod i kanalizacija za objekt koji je konačno u funkciji. Tamo i na bazenima imamo partyje i sadržaje za mlade – kazao je Bosilj.

Dogradnja slijedi nakon energetske obnove

Ravnateljica Pavleković istaknula je kako idućeg vikenda Dravski bazeni slave 70. Rođendan što će obilježiti nastupi DJ-jeva, a u subotu se priprema Dravski kotlić. Na Gradski bazenima također se pripremaju partyji s DJ-jevima i to 3., 10. i 17. srpnja. Osim događanja, gradonačelnik Bosilj naglasio je kako je sljedeće godine u planu energetska obnova, a nakon završetka projektiranja i dogradnja Gradskih bazena, a sve detalje objasnila je Pavleković.

- Dogradnja bi uključivala natkriveni dio, unutarnji dio i vanjski dio tj. ljetni dio. Cilj je prvenstveno sadržaj za građanstvo, bazeni za plivanje, uz to i masaže, jacuziiji i bazeni za manju djecu. To bi bilo isključivo namjenjeno za građanstvo. Ovaj dio koji imamo većinom koriste sportaši, a naši građani zapravo imaju jako malo prilike za kupanje. To bi se napravilo iza trenutnih bazena – istaknula je.

Komentari