zanimljiv projekt

Foto - Hodnike varaždinske bolnice ovog ljeta krase dječji crteži i poruke podrške

Objavljeno: 17.08.2023. 10:25

Zadnja izmjena: 17.08.2023. 10:25

"Djeca u školama za djecu u bolnicama'' uspješan je projekt kojeg su proveli Crveni nosovi klaunovidoktori te povezali školarce i djecu u bolnicama. Ovog ljeta bolnice su još šarenije zahvaljući izložbama podrške, a crteži školaraca uveseljavaju i djecu na liječenju u Općoj bolnici Varaždin.

Svrha projekta "Djeca u školama za djecu u bolnicama" uključiti je djecu izvan bolničkog okruženja u proces podrške svojim vršnjacima koji se nalaze u bolnici te se suočavaju s izazovima bolesti, objasnila je voditeljica odjela prikupljanja sredstava i komunikacija Crvenih nosova Maja Rusan. U projektu je sudjelovalo 40 osnovnih škola, među kojima je pet škola iz Varaždina i okolice. Crteži koji su pristigli na adresu udruge tijekom ljetnih mjeseci izloženi su na dječjim odjelima bolnica diljem Hrvatske, pa tako i u Općoj bolnici Varaždin.

- Ostanak u bolnici nije lak ni za djecu ni za roditelje i zato mislim da je važno truditi se učiniti im taj boravak ugodnijim čemu ovaj projekt svakako pridonosi. Izloženi dječji crteži su prekrasni i odišu dječjom radošću i njihovim pozitivnim i veselim pogledom na svijet, pa tako i na bolnice i medicinsko osoblje. Također, učiti djecu od malih nogu empatiji i brzi o dobrobiti drugih važno je za njihov osobni razvoj i zato s velikim zadovoljstvom pozdravljamo projekt CRVENIH NOSOVA - rekla je voditeljica Odjela za pedijatriju varaždinske bolnice Branka Maretić.

Komentari