u hnk

FOTO: HUMANITARNI KARAKTER Jučer je izvedena Opereta „Šišmiš“ za one kojima je pomoć najpotrebnija

Objavljeno: 02.12.2019. 09:34

Zadnja izmjena: 02.12.2019. 09:55

Ispunjeno gledalište varaždinskog HNK jučer je ugostilo ansambl Opere b.b. koji je na poziv i u organizaciji Zaklade za pomoć djeci VITA izveo pravu glazbenu poslasticu glasovitu operetu „Šišmiš" renomiranog i poznatog skladatelja Johana Straussa mlađeg.

Osim što se ova opereta u blagdansko doba izvodi na svim  renomiranim kazališnim pozornicama te izaziva pažnju i veliku posjećenost, jučerašnja izvedba imala je i donacijski karakter obzirom da se sav prihod daje kao pomoć djeci oboljeloj od teških i malignih bolesti. Ansambl predvođeni poznatom varaždinkom Lidijom Horvat Dunjko koja je jučer obilježila i trideset godina umjetničkog djelovanja, zatim Ronaldom Brausom, Irmom Dragičević te Brankom Cvitković zagrijao je publiku i na najljepši mogući način uveo ljude u blagdansko doba.

Opereti su prisustvovali i župan Varaždinske županije Radimir Čačić, predsjednik Županijske skupštine Alen Runac, upraviteljica Zaklade za pomoć djeci VITA Natalija Martinčević, predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan kao i članovi Upravnog odbora VITE.

- Iznimno me veseli da smo drugi puta zaredom u suradnji s ansamblom Opere b.b organizirali operetu u našem HNK. Prigodna je za ovo doba godine, građani su stvarno oduševljeni , a sama opereta ima i donacijski karakter. Prikupljali smo i ovom prilikom donacije za troškove liječenja djece oboljele od malignih i drugih teških bolesti, a  dobro znamo da su troškovi liječenja skupi, te je svaka kuna dobrodošla. Drago mi je da smo nakon mojeg preuzimanja upravljanja Zakladom, intenzivirali akcije i događaje koji upravo za cilj imaju prikupljanje što više financijskih sredstava. Zahvaljujem se ovim putem građanima na dolasku i podršci koju daju u ovakvim prilikama, a posebna zahvala Ronaldu Brausu i Lidiji Horvat Dunjko – rekla je Natalija Martinčević.

Župan Radimir Čačić čestitao je slavljenici, Lidiji Horvat Dunjko obljetnicu te joj zaželio još mnogo lijepih i uspješnih godina u umjetničkome djelovanju. - Vaša posvećenost poslu, glazbeni izričaj , ali i pedagoški rad su zaista impresivni i ja Vam na tome čestitam. Potvrda Vašeg rada, prepoznatljivosti i uspjeha je i Nagrada za  doprinos ugledu i promociji Varaždinske županije u zemlji i svijetu koju smo Vam prije dvije godine i dodijelili. Od srca Vam želim prije svega puno zdravlja, puno lijepih koncerata i izvedbi sa željom da Vaš glas još dugo odjekuje na svjetskim pozornicama – poručio je župan Čačić.

Komentari