OPĆINA MARUŠEVEC

Foto - Humanost i dalje na prvom mjestu u Maruševcu

Objavljeno: 02.08.2022. 18:13

Zadnja izmjena: 02.08.2022. 18:16

U prostorijama Općine Maruševec danas je provedena druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi za darivatelje sa šireg maruševečkog područja, u organizaciji Gradskog društva Crvenog Križa Ivanec i Općine Maruševec.

Volju i želju za pomaganjem drugima, građani su u Maruševcu pokazali od jutarnjih sati. Akciji je pristupio 51 darivatelj, prikupljene su 43 doze dragocjene tekućine, dok je osam darivatelja odbijeno.

Po prvi puta krv je darivao Romario Surko iz Cerja Nebojse, kojem organizatori čestitaju i žele dobrodošlicu u veliku obitelj darivatelja koji svojim hvalevrijednim i humanim činom pomažu u spašavanju ljudskih života.

U akciju su se ponovo uključili načelnik Mario Klapša i djelatnici Općine Maruševec. 

-Zadovoljni smo odazivom građana, imajući u vidu da je akcija organizirana u jutarnjim satima i u jeku godišnjih odmora kada određeni broj građana izbiva i nije u mogućnosti prisustvovati akciji što zbog privatnih, što zbog poslovnih obaveza. Veseli nas što se svakoj akciji odazivaju postojeći ali i novi darivatelji što iznova pokazuje veliko srce naše općine i naše zajednice, rekao je tom prilikom načelnik Mario Klapša i uputio zahvalu djelatnicima Odjela za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin na profesionalnosti i ekspeditivnosti.

Iz Gradskog društva Crvenog Križa Ivanec ističu kako građani s područja Općine Maruševec u najvećem broju daruju krv i pozivaju građane sa šireg ivanečkog područja da se pridruže budućim akcijama dobrovoljnog darivanja krvi i na taj način napravite nešto pozitivno za svoje i tuđe zdravlje.

Komentari