KAJAK KANU KLUB VARTEKS

FOTO I Stephan Lupino nastupio na 16. Varaždinskom kajak kanu maratonu

Objavljeno: 27.09.2020. 18:04

Zadnja izmjena: 27.09.2020. 23:01

Foto: Luka Šalamun

Kajak kanu klub Varteks organizirao je 16. Varaždinski kajak kanu maraton na kojem su nastupile 62 posade. Utrka dužine 10 kilometara sa startom na starom koritu rijeke Drave kod mjesta Svibovec i ciljem kod kolnog mosta na rijeci Dravi kod Varaždina vožena je po povećanom vodostaju što je povećalo atraktivnost ovog natjecanja.

Prva mjesta od Varaždinaca osvojili su u konkurenciji kajaka jednosjeda među juniorkama Klara Dvorski, u kajaku kod seniora Dušan Brkušanin koji je bio i najbrži natjecatelj na natjecanju, u turističkom kajaku Simeron Cesarec, u mješovitom turističkom kanu dvosjedu Ljiljana Koščak i Robert Pintarić i u turističkom kanu dvosjedu Davorin Šestanj i Patrik Rauš.

Drugo mjesto osvojio je u kajaku jednosjedu među juniorima Nikola Novosel, u kajaku kod seniora Aleksandar Brkušanin, u kajaku kod veterana Michel Ivić, u turističkom kajaku Damir Staneković, u mješovitom turističkom kanu dvosjedu Danijela Vrbanec i Mario Vrbanec i u turističkom kanu dvosjedu Darko Tomašek i Igor Krajcar.

Treće mjesto osvojio je u kajaku jednosjedu kod seniora Dino Šimek, u kanu jednosjedu kod seniora Robert Rauš i u turističkom kanu dvosjedu Miroslav Hutinski – Stephan Lupino.

Mlade snage

U konkurenciji kajaka kod juniora David Šestak bio je peti, u kajaku kod seniora Goran Vugrek bio je također peti, u kanu jednosjedu kod seniora Veljko Milihram bio je četvrti, kao i posada Janko Lonjak-Matija Lisičak-Filip Težak-Denis Vitić koji su se po stazi spustili u turističkom kanu dvosjedu

Kadeti su se natjecali na stazi dužine 1,5 kilometar. Od Varaždinaca kod početnika u kajaku jednosjedu pobijedio je Luka Vrbanec. Kod mlađih kadeta Marko Staneković bio je drugi, a Karlo Brkušanin četvrti. Kod kadeta pobijedio je Filip Staneković.

Kajak i hrvanje bili su prvi sportovi mladog Stephana Lupina, koji je 1980. izvan konkurencije osvojio prvenstvo Hrvatske u slalomu. Osam godina ranije, 1972., Lupino je bio i juniorski prvak Hrvatske.

Komentari