briga za okoliš

FOTO I učenici OŠ Beletinec počinju razvrstavati otpad, a načelnik im je poručio da vole i čuvaju svoj prekrasan okoliš

Objavljeno: 29.11.2017. 13:16

Zadnja izmjena: 29.11.2017. 13:16

Razvrstavanju otpada pridružila se i OŠ Beletinec koju pohađaju 62 učenika koji će od sada uz učenike drugih škola, vrtiće i javne institucije u kojima je tvrtka Čistoća omogućila kutije, razvrstavati otpad u za to predviđene spremnike, a načelnik Bosilj podsjetio je učenike da žive u prekrasnom okolišu kojeg treba voljeti i čuvati.

 Kako se u domaćinstvima u Općini Sveti Ilija već provodi primarna selekcija na mjestu nastanka otpada, djeca znaju da u plavu vreću idu papir i karton, u žutu plastična ambalaža, tetrapak i metalna ambalaža, a u crnu ostali otpad.

- U toj smo selekciji najuspješniji među sredinama na području Varaždinske županije, a vi možete biti edukatori i pokazati svojim roditeljima, bakama, djedovima te ukazivati na pravilnosti i pogreške, odnosno koja vrsta otpada ide u koju boju vreće ili kante. Kad dostignemo razinu da u kanti za komunalni otpad, a to je ona crna, nemamo uopće otpad nego smo selektirali sav papir, plastiku, metal, tekstil i staklo, te uskoro i bio otpad u kompostišta, dostići ćemo razinu na kojoj je Europa bila prije 15-20 godina - poručio je djeci načelnik.

 

 

Komentari