31. obljetnica

Foto - Ispred Gradske vijećnice upaljene svijeće za žrtve Vukovara i Škabrnje

Na Korzu su se već tradicionalno okupili predstavnici Grada Varaždina i Varaždinske županije kao i brojni drugi dužnosnici i građani koji su se paljenjem svijeća prisjetili žrtava iz Vukovara..
Objavljeno: 17.11.2022. 18:12

Zadnja izmjena: 17.11.2022. 18:22

Večer uoči državnog blagdana, ispred Gradske vijećnice Grada Varaždina obilježen je Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Na Korzu su se već tradicionalno okupili predstavnici Grada Varaždina i Varaždinske županije kao i brojni drugi dužnosnici i građani koji su se paljenjem svijeća prisjetili žrtava iz Vukovara.

- Varaždin i Vukovar su se 1991. godine povezani nitima koje su neraskidive. Varaždinska policijska uprava dobila je zadatak da mora ići u Vukovar i poslije toga je ostao 21 poginuli i 5 nestalih pripadnika naše policijske uprave i ovim putem izražavam sućut njihovim obiteljima. Danas su Vukovar i Varaždin gradovi prijatelji, potpisali smo povelju o prijateljstvu upravo iz razloga što su naši branitelji tamo dali svoje živote i najvrijednijje što imaju - rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Ispred Varaždinske županije obratila se pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Varaždinske županije Ljubica Božić.

- Vukovar je prerastao u simbol hrabrosti i žrtve u Domovinskom ratu kao i Škabrnja koje je jedno od mjesto najvećih stradanja. Danas i sutra prisjećamo se grada heroja, žrtve mladih života te roditelja, djece i braće kojisu ostali iza njih, a koji ste svojoj domovini dali najveći poklon - rekla je Božić između ostalog.

Komentari