evo kako je bilo

Foto - Iva Olivari i Tomislav Pacak u Malom Bukovcu otkrili tajne uspjeha nogometne reprezentacije

Objavljeno: 28.04.2024. 17:50

Zadnja izmjena: 28.04.2024. 17:50

U Malom Bukovcu održano je predavanje 'Tajne uspjeha hrvatske nogometne reprezentacije' koje su održali Iva Olivari, menagerica reprezentacije i glasnogovornik Tomislav Pacak. 

Ovo predavanje organizirano je u sklopu proslave Dana općine, a načelnik Darko Marković rekao je tam prilikom:

-Za jednu malu općinu, imamo dosta sportskih udruga koje djeluju na našem području: tri nogometna kluba i karate klub, uz još nekoliko društava koje se na ovaj ili onaj način bave sportom. Za udruge danas nema toliko tehničkih problema kakvih je bilo prije: npr. prijevoz, financije, prostor itd. Danas je situacija obrnuta. Nedostaje nam empatije prema ljudima oko sebe, sinergije za zajedničke ciljeve, jednostavno zaboravili smo da zajedništvom možemo bezgranično pomicati vlastite granice mogućnosti.

Što se tiče same tajne uspjeha, nije komplicirana ni nedostižna, zaključili su Olivari i Pacak.

– Treba znati prihvatiti i poraz, a tu je onda bitno i proći to iskustvo padova i razočaranja da bi iz toga izvukli pouku, iskustvo pa i snagu. Koliko je god teško opisati tajnu uspjeha, zapravo se gotovo uvijek dođe do zaključka kako neke tajne niti nema. Najvažniji su zajedništvo, rad svakog člana u timu i zajednička želja za uspjehom. Funkcioniramo kao obitelj i to je temelj našeg uspjeha - istaknuli su.

Komentari