ŽUPANIJSKI NOGOMETNI SAVEZ VARAŽDIN

FOTO: Ivan Kozina izabran četvrti puta za predsjednika Županijskog zbora nogometnih sudaca ŽNS Varaždin

Objavljeno: 15.02.2019. 20:09

Zadnja izmjena: 16.02.2019. 10:18

Foto: Damir Ivančić

Izborna skupština Zbora nogometnih sudaca ŽNS Varaždin protekla je u svečanom tonu uz izbor Ivana Kozine po četvrti puta zaredom za predsjednika te dodjelu godišnjih nagrada.

Stari-novi predsjednik Ivan Kozina najprije je ponio izvješće o radu za proteklu godinu u kojem je istaknuo veliku pomoć od snimanja utakmica 1. ŽNL i rješavanje svih spornih detalja uz video materijal. Zbor broji 87 članova i sedam sudaca pripravnika, a Kozina je naglasio potrebu za omasovljenjem sudačke organizacije.

Nakon izvještaja blagajnika Nedjeljka Kapeša i predsjednika NO Romana Lackovića, koji sujednoglasno prihvaćeni, Željko Franić izvjestio je skupštinare da je pristigla samo jedna kandidatura za novog predsjednika i to od dosadašnjeg predsjednika Ivana Kozina. Priejdlog je jednoglasno prihvaćen, tako da dužnost predsjednika ŽZNS nastavlja obavljati Kozina. 

U narednom razdoblju planira pojačati rad na tjelesnoj spremi sudaca na SC Sloboda, te ponovo naglasio potrebu rada s mladim sucima. - Treba stalno raditi s mladim sucima. Mora im pomoći stručna komisija ali i svi mi im moramo pomoći da se što bolje i kvalitetnije uključe u rad i suđenje, dodao je Kozina koji je već 48 godina u nogometu.

U Izvršni odbor izabrani su uz Ivana Kozinu: Ivan Novak, Mario Zebec, Dragutin Pajtak, Vlado Kapeš, Ivan Vujec i Nikola Jelić. Dok su u Nadzornom odboru: Roman Lacković, Bojan Novosel i Marko Stolnik. Dopredsjednici su Ivan Novak i Ivan Vujec.

Ivan Novak, glavni tajnik ŽNS Varaždin podsjetio je okupljene da na svim natjecanjima predstavljaju ŽNS Varaždin. - ŽNS Varaždin je jedan od najuređenijih ŽNS, ovdje vodimo brigu o svim pripadajućim organizacijama i udrugama, a uspjeh dolazi uz rad, red i disciplinu. Imamo najboljen suca na svijetu, imamo suca na Olimpisjkim igrama, suca koji sudi međunarodne utamice ali ima i onih sudaca od kojih očekujemo mnogo. Ne zaboravite da je ŽNS Varaždin vaš dom, zaključio je Novak.

Čestitkama na izboru starog-novog predsjednika pridružili su se i predsjednik Udruge nogometnih delegata Dražen Posavec, koji je naglasio da nitko nema takvu kvalitetu sudaca kao ŽZNS ŽNS Varaždin. Izet Terzić, predsjednik Zbora nogometnih treneratakođer se pridružio čestitkama kao i Božidar Crnković, dopredsjednik ZSUGV.

Nenad Horvatić, predsjednik ŽNS Varaždin podsjetio je kao je 2018. bila povijesna godina zbog velikog uspjeha hrvatske nogometne reprezentacije i osvajanja drugog mjesta na Svetskom prvenstvu. - Na valu tog velikog optimizma potrebno je dodatno ojačati suradnju između sudačke organizacije, udruge delegata i udruge trenera. ŽNS Varaždin pomogao je u nabavci nove sudačke opreme, a vi samo zadržite ovo zajedništvo. Zato je dobro da je Kozina izabran ponovo za predsjednika jer ovo zajedništvo i međusobno pomaganje je ključ uspjeha, naglasio je Horvatić. 

Na kraju skupštine tajnik ŽZNS ŽNS Varaždin Dino Kramar predložio je usklađivanje Statuta Zbora sa Statutom ŽNS Varaždin što je također jednoglasno prihvaćeno. U svečanom dijelu dodijljena su priznanja za 10 i 20 godina rada. Za 20 godina priznanja su primili Mario Zebec, Tomislav Hudiga, Verica Medved, Mladen Balažinec i Šulj Ranko; dok su za 10 godina priznanja primili Kruno Ratković, Miroslav Horvat i Gabrijel Cepanec. Nikola Jelić posebno priznanje, povodom proglašenja najboljim futsal sucem na svijetu nije mogao primiti zbog poslovnih obaveza te će mu biti uručeno naknadno. 

  

  

Komentari