potpisan ugovor

Foto - U Ivancu uskoro kreće izgradnja novog, većeg reciklažnog dvorišta

Objavljeno: 24.06.2022. 11:39

Zadnja izmjena: 24.06.2022. 11:39

U Ivancu je danas potpisan ugovor o gradnji reciklažnog dvorišta Ivanec, kojeg su potpisali gradonačelnik Milorad Batinić i direktor Hidroinga Varaždin Danijel Risek.

Kako je rečeno, riječ je o projektu koji se financira iz Kohezijskog fonda EU, a vrijedan je 3,19 milijuna kuna, pri čemu dio bespovratnih sredstava iznosi 79 posto, odnosno 2,52 milijuna kuna, dok se preostali dio, odnosno 600.000 kuna, financira iz proračuna Grada Ivanca. 

Krajnji cilj gradnje reciklažnog dvorišta je doprinos povećanju količina odvojenog prikupljenog otpada, smanjenje količine otpada koji se odlaže na odlagalište te omogućivanje građanima predaju posebnih, problematičnih vrsta otpada bez ikakve naknade. 

- Radi se o reciklažnom dvorištu koje će biti puno veće od dvorišta koje već imamo. Grad Ivanec je velik grad za postojeće reciklažno dvorište te se javila potreba za većim. Radi se o površini od 5.200 kvadratnih metara s pristupnom cestom i ogradom. Upravljanje će vršiti Ivkom koja i inače vrši zrinjavanje otpada na podurčju grada - rekao je Batinić.

O radovima i projektu je govorio direktor Hidroinga Danijel Risek.

- Radovi kreću kroz osam dana, a rok izvođenja je devet mjeseci. Izvodi se niskogradnja, asfalterski radovi, oprema, kanalizacija, elektroinstalacije i slično. Nadamo se da ćemo radove izvesti do kraja godine, to nije zahtjevan projekt. Dovršili smo slične projekte u Novom Marofu, Murskom Središću i završavamo jedno takvo dvorište u Maruševcu - rekao je Risek.

Komentari