Muzej u malom

Foto - Ivanec dobio novu turističku i kulturnu točku - Centar za posjetitelje 'Kukuljević'

Objavljeno: 11.04.2024. 12:28

Zadnja izmjena: 11.04.2024. 12:35

U povijesnom objektu u gradskom parku Ivanec, jedinom preostalom iz nekadašnjeg kompleksa Staroga grada Ivanca, jučer je u nazočnosti brojnih posjetitelja, gostiju i uzvanika otvoren Centar za posjetitelje 'Kukuljević', opremljen najsuvremenijim multimedijskim sadržajima i digitalnim alatima, izvijestili su iz Grada Ivanca.

Građevinski radovi na uređenju tog centra ukupno su stajali više od 212.000 eura, od čega je 60 posto osigurao Grad Ivanec, a ostalo Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a za njegovo opremanje (multimedijska oprema i sadržaji, scenografija, autentične odore i dr.) iz proračuna Grada Ivanca uloženo je daljnjih 141.000 eura. Centar, koji predstavlja ishodišnu turističku i kulturnu točku te svojevrsni muzej u malom, otvorio je gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić.

- Centar smo nazvali 'Kukuljević', po obitelji Kukuljević Sakcinski, koja odzvanja u kolektivnoj memorijalnoj svijesti Ivančana. Mislim da smo odabirom imena dobro pogodili, jer njime upravo na ovom mjestu, koje je jedino preostalo iz kompleksa Staroga grada, i dalje čuvamo sjećanje na jednu važnu ivanečku povijesnu epohu – zaključio je gradonačelnik te objekt proglasio otvorenim.

Komentari