dšr salinovec

FOTO: IVANEC Na 8. biciklijadi "Med skrajski bregi" sudjelovalo 94 biciklista, najstariji je imao 70 godina

Objavljeno: 03.09.2019. 09:18

Zadnja izmjena: 03.09.2019. 09:34

Društvo za športsku rekreaciju Salinovec u suradnji sa Središnjim državnim uredom za šport, Gradom Ivancem i Turističkom zajednicom grada Ivanca u nedjelju je organiziralo tradicionalnu 8. biciklijadu Med skrajski bregi.

Prijavilo se 94 biciklista svih dobi, među kojima je najstarijemu bilo 70 godina. Uz domaćine, sudjelovali su biciklisti iz Zagreba, Varaždina, Samobora, Lepoglave, Trnovca, Poljane Biškupečke te naravno, Ivanca i šire okolice. 

Prijave i start bile su u Salinovcu, na parkiralištu kod nove škole, a za sve sudionike je osiguran topli obrok i majicabiciklijade. Vozilo se rutom Salinovec – Osečka – Belski dol - Margečan -Stažnjevec – Salinovec u duljini od 23 kilometara (oko 2 sata vožnje), s kraćim odmorom kod izvora vode u Belskom dolu.

Najmlađa sudionica biciklijade bila je Doris Jagetić – Daraboš iz Ivanca koja ima godinu i pol, dok je najmlađi sudionik, koji je prošao cijelu rutu u sjedalici, bio trogodišnji Hrvoje Gotal iz Ivanca, koji je dobio diplomu Mlada nada.

Najmlađi sudionik koji je sam odvozio cijelu rutu jesedmogodišnji Šimun Tepeš iz Zagreba, koji je također dobio diplomu Mlada nada. Najiskusniji biciklist je bio Đuro Tompić iz Ivanca, koji samo što nije napunio 70 godina starosti, a dobio je diplomu Uzor mladima. Otkačenko godine je vlasnik „najotkačenijeg“ bicikla, a tu diplomu je dobio Vilim Obrstar iz DŠR-a Salinovec. Diplomu Oldtimer godine, za najstariji bicikl na biciklijadi, dobio je Marko Miklošić iz DŠR Salinovec. Za Miss bicikla proglašena je Ema Matišić iz Ivanca.

Od donacije koju je Društvo dobilo od Turističke zajednice grada Ivanca kupljen je novi bicikl (s velikim popustom!) i on će biti doniran Osnovnoj školi Ivana Kukuljevića Sakcinskog i Područnoj školi Tin Ujević za nastavu i natjecanja učenika iz prometne kulture.

Komentari