'Postani policajac/policajka'

Foto - Ivanečki srednjoškolci saznali sve o tome čime se policija bavi

Objavljeno: 26.04.2024. 13:17

Zadnja izmjena: 26.04.2024. 13:17

Foto: Policijska uprava varaždinska

Kako bi se mladima približio policijski poziv, policijski službenici Policijske uprave varaždinske i Ministarstva pravosuđa i uprave - Kaznionice u Lepoglavi u prostoru Srednje škole Ivanec održali su "Dan otvorenih vrata"  u sklopu provođenja kampanje "Postani policajac/policajka".

Srednjoškolci su u druženju s policijskim i pravosudnim službenicima mogli saznati o tome što sve oni rade i kakvu opremu koriste u svom radu. Tom su im prilikom predstavljeni pojedini poslovi, odnosno rodovi policije, upravo kako bi se što više mladih upoznalo sa zanimljivostima policijskog i pravosudnog zanimanja te kako bi ih se motiviralo da se prijave na raspisani natječaj. Učenicima je prezentiran i poligon koji prilikom upisa prolaze radi provjere tjelesnih i motoričkih sposobnosti.

Također, učenicima su podijeljeni  promotivni materijali vezani uz kampanju te su dobili potrebne informacije o uvjetima, pravima i obvezama vezanih uz natječaj. Velik interes mladih izazvalo je i predavanje policijskog službenika iz Policijske postaje Ivanec Marka i pravosudne policajke Željke, koji su prisutnim srednjoškolcima ispričali svoj životni put i način na koji su oni postali dio tima policije te istaknuli zanimljivosti iz života na Policijskoj akademiji, ali i iz svog svakodnevnog rada. 

Raspisana dva natječaja

Ministarstvo unutarnjih poslova trenutno ima raspisana dva natječaja. Jedan je namijenjen osobama koje nisu starije od 28 godina i završile su srednju školu, a riječ je o Programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka odnosno pravosudni policajac. Drugi natječaj namijenjen je mladima koji nisu stariji od 19 godina i završili su prva dva razreda srednje škole u četverogodišnjem trajanju, a riječ je o upisu učenika u III. razred srednje Policijske škole ''Josip Jović''.

- Ovdje smo kako bismo privukli mlade ljude koji imaju sklonost pomagati, koji žele brinuti za druge, koji su skloni timskom radu, odgovorni, pošteni i koji imaju volju učiti kako biti što bolji - istaknuo je policijski službenik za prevenciju Policijske uprave varaždinske Davor Bezak.

Komentari