crp uređaji

Ivanečkom Domu zdravlja i ordinaciji u Radovanu župan uručio vrijednu donaciju

Objavljeno: 29.04.2021. 15:34

Zadnja izmjena: 29.04.2021. 15:37

Župan Radimir Čačić danas je u gradonačelnika Ivanca Milorada Batinića, kao i ravnatelja Doma zdravlja Renata Podbojeca, posjetio zdravstvene ustanove na ivanečkom području te uručio donacije.

Donacije se odnose na CRP uređaje koje će koristiti sve ordinacije, kako one koje posluju u sklopu Doma zdravlja Varaždinske županije, tako i koncesionari.

- Ono što je osnovna karakteristika ovog uređaja je da vrlo brzo očitava primarno tumorske marke, ali daje i cijeli niz drugih rezultata na testu krvi. U dislociranim ambulantama to omogućuje za te ljude, a njih ima negdje između pet i deset dnevno, čak i u ovim vanjskim ambulantama, da test dobiju odmah, na licu mjesta, bez potvrde da idu dalje, a ovdje zaista govorimo o nadstandardu - rekao je tom prilikom Radimir Čačić.

Županijska cesta u Radovanu

Čačić je obišao i radove na jednom manjem zahvatu na županijskoj cesti u Radovanu. "Suradnja ŽUC-a i Grada Ivanca je jako dobra, ovdje govorimo o jednom manjem zahvatu u financijskom iznosu od 120 tisuća kuna, s time da ŽUC financira radove sa 75% , a Grad Ivanec sa 25%. Pred nama je još niz zahvata koji su nužni i neizbježni jer se radi o sigurnosti pješaka. Inače, ovdje ukupan obim potreba nije mali jer govorimo o 100 kilometara cesta na području grada Ivanca. To je financijski vrlo zahtjevno", zaključio je župan.

Komentari