Advent u Ivancu

Foto - Ivanečkom planinarskom obilaznicom pješačilo 80-ak planinara

Objavljeno: 11.12.2023. 12:53

Zadnja izmjena: 11.12.2023. 12:53

U sklopu manifestacije Advent u Ivancu  te u povodu Međunarodnog dana planina, Planinarski klub Ivanec u nedjelju je organizirao tradicionalni pohod Ivanečkom planinarskom obilaznicom (IPO).

Okupljanje je bilo prijepodne kod crkve u Ivancu, gdje je obavljena i registracija sudionika. U ime PK Ivanec sve planinare pozdravio je potpredsjednik Duško Vitez te ih pozvao da se upute na jednu od triju odabranih staza: na kraću koja zahtijeva 3 sata hoda, na dulju, čiji obilazak traje između 4 i 5 sati, ili na obilazak cijele staze duge 18,5 km, koja iziskuje dobru fizičku spremnost i traje 6 do 7 sati. Sve okupljene planinare došao je pozdraviti i gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić.

-Zahvaljujem Planinarskom klubu Ivanec što ovu tradiciju zimskog obilaska staze organizira već po 11. put. Organiziranjem ove manifestacije vi ne samo da dajete konkretan doprinos  rekreaciji, kretanju i zdravom načinu života, već njome snažno doprinosite popularizaciji i prepoznatljivosti ivanečkog planinarskog brenda – poručio je Batinić.

Nakon obilaska planinarske trase završno okupljanje bilo je u ugostiteljskom objektu na jezerima Jarki, uz planinarski grah. Priznanja za obilazak cijele staze IPO, duge 18,5 km, primilo je 17-ero planinara.

Komentari