Općina Petrijanec

Foto - Iz Općine Petrijanec pozivaju poljoprivrednike da se jave na novi natječaj

Objavljeno: 13.09.2023. 17:59

Zadnja izmjena: 13.09.2023. 17:59

Iz Općine Petrijanec pozvali su obiteljsko-poljoprivredna gospodarstva (OPG) da se prijave na novi natječaj Ministarstva poljoprivrede, ako im je ekonomska vrijednost manja od 7.000 eura, putem kojeg je ukupno raspoloživo 4,9 milijuna eura.

Kako su danas izvijestili iz te Općine, u suradnji s LAG Sjeverozapad, Županijskim savezom poljoprivrednih udruga, Ministarstvom poljoprivrede i Hrvatskom poljoprivrednom komorom održano je predavanje za poljoprivrednike te općine o strategiji LAG-a Sjeverozapad za razdoblje do 2027. godine, na kojem su istaknuti aktualni natječaji te najavljeni i novi natječaji u tzv. “Intervencije za ruralni razvoj”, izvijestili su iz Općine.

Napravljena je i radionica za aktualni natječaj na koji se mogu prijaviti OPG-i s ekonomskom vrijednošću manjom od 7.000 eura, a iz Općine Petrijanec pozvali su poljoprivredenike da se jave na njega. 

Riječ je o natječaju za financiranje za ovu godinu prema programu za financiranje projekata lokalne infrastrukture i ruralnog razvoja na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina, na kojem je ukupno raspoloživo 4,9 milijuna eura. Cilj toga natječaja je pomoći malim poljoprivrednim gospodarstvima na potpomognutim područjima tradicionalno naseljenim nacionalnim manjinama u njihovu prijelazu na tržišno orijentiranu proizvodnju, održivi razvoj, uključenje članova gospodarstva u rad na poljoprivrednom gospodarstvu i zaradu dovoljno prihoda za dostojanstven život za ostanak na ruralnom području.
 

Komentari