NE STAJU

FOTO Iz Sračinca za Sisak otputovalo 70 kubičnih metara pomoći

Objavljeno: 30.12.2020. 21:08

Zadnja izmjena: 30.12.2020. 21:14

Velika akcija odvijala se danas na području općine Sračinec. Stotinjak volontera u toku dana radilo je na prikupljanju i sortiranju materijalne pomoći koja će ogromnim šleperom ujutro biti dostavljena u Sisak.

Svoju nesebičnost pokazali su mnogobrojni mještani Sračinca i Svibovca Podravskog koji su cijeli dan, pa i u više navrata donosili pomoć za ljude nastradale u potresu.

- Cijeli smo dan u kontaktu sa stožerima u potresom pogođenim područjima, čak je u jednom trenutku izgledalo da robu nećemo otpremiti danas, ali je na kraju dogovoreno da će ju preuzeti u Sisku. Puno hvala gospodarstvenicima s područja općine, mnogi od njih su vlastitim prijevozom već odvezli svoju donaciju u Petrinju i okolicu. Ostali su se uključili kroz organizaciju prijevoza, utovar ili konkretnu donaciju. Sama Općina Sračinec već je uplatila 5.000 kuna u novcu i donirala potrepštine u vrijednosti više od 1.000 kuna. Hvala svima koji su danas pomogli onima kojima to najviše treba - istaknuo je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Centralno je pomoć prikupljana u Domu kulture u Sračincu, no kako bi se mještanima olakšalo, prikupljana je i u Svibovcu Podravskom i onda vatrogasnim vozilom dostavljena u Sračinec. Ribiči su se sami organizirali i u sela pogođena potresom odvezli jedan kombi pomoći. Osim ove, nazovimo je, prve pomoći, poduzetnici s područja Općine Sračinec već planiraju donacije građevinskog materijala koje će krenuti čim se ostvare uvjeti za početak obnove, a radit će se o velikim količinama.

- Jučer smo imali akciju dobrovoljnog davanja krvi u Domu kulture Sračinec, kad nas je sve zadesio taj nesretni potres. Odmah se rodila ideja da pomognemo. Od poduzeća iz Trnovca dobili smo tristotinjak kartonskih kutija u koje smo onda sortirali pomoć, donirane su palete, folija za omatanje... bila je ovo složna družina koja je odradila velik posao za osam sati koliko je prikupljanje trajalo. Osim toga, u Sračincu je već smješteno nekoliko obitelji iz pogođenog područja, dobrotom mještana koji su imali slobodan prostor za primanje obitelji. I njih smo opremili, onim što im u ovom trenutku najviše treba, a stojimo im na raspolaganju da se lakše snađu u novoj sredini.  - rekla je Mateja Križnjak, predsjednica Savjeta mladih Općine Sračinec koji je bio inicijator ove akcije.

Komentari