prijem u veleposlanstvu

Izaslanstvo Grada Varaždina i Varaždinskih baroknih večeri na prijemu u Beču

Objavljeno: 16.09.2022. 08:45

Zadnja izmjena: 16.09.2022. 08:45

Gradonačelnik Neven Bosilj i organizatori Varaždinskih baroknih večeri, ravnatelj Davor Bobić, ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin Raymond Rojnik i event manager Matko Topić, u četvrtak su prisustvovali prijemu u Beču.

Susret u hrvatskom Veleposlanstvu bio je prigoda za razgovor o ovogodišnjim 52. Varaždinskim baroknim večerima koje su postale ne samo varaždinski, već i hrvatski turistički kulturni proizvod i privlače sve više gostiju iz inozemstva.

- Drago mi je da smo s veleposlanikom Glunčićem imali prigodu razgovarati i o ovogodišnjem festivalu na kojeg nam stižu i najavljeni ljubitelji barokne glazbe iz Beča i Austrije, ali i o projektima kako ne samo kulturno već i turistički bolje povezati „mali“ i „veliki“ Beč. Dragocjena su nam iskustva iz Beča u mnogim poljima koje bi voljeli primijeniti i u Varaždinu, od zelenih tema pa do oživljavanja novih sadržaja u gradu - rekao je Neven Bosilj.

Ravnatelj Rojnik pohvalio je suradnju s Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Austriji.

- U to vrijeme ostvaren je čitav niz projekata i sklopljena su brojna poznanstva i partnerstva koja doprinose itekako promociji Varaždina, ne samo na kulturnom već i drugim poljima. Iznimno mi je drago da se ta suradnja iz godine u godinu sve više produbljuje - dodao je Rojnik. 

Komentari