položeni vijenci

Foto - Izaslanstvo Grada Varaždina odalo počast žrtvama u Vukovaru

Objavljeno: 18.11.2022. 19:07

Zadnja izmjena: 18.11.2022. 20:20

Izaslanstvo Grada Varaždina predvođeno predsjednicom Gradskog vijeća Zdravkom Grđan i braniteljem Vukovara Damirom Laljekom, članom Gradskog vijeća odalo je počast žrtvama u Vukovaru.

U pratnji pripadnika Varaždinske građanske garde položili su vijence i upalili svijeće na Trpinjskoj cesti i kod Borovo Commercea. Na obilježavanju Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u gradu heroju sudjelovalo je također izaslanstvo Varaždinske županije, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata te brojni branitelji i građani iz Varaždina i cijele Varaždinske županije. Svi su se prisjetili tužnog podatka da je život u Vukovaru izgubio 21 pripadnik PU Varaždin, a njih petorica se i danas vode kao nestali.

Ljubica Florijan Cerovečki, predsjednica Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja DR-a Varaždinske županije, predvodila je molitvu na Trpinjskoj cesti i kod spomen-obilježja Borovo Commerce. Obilježavanje su uveličali i pripadnici Husarske garde Varaždinske županije i Varaždinske građanske garde.

Komentari