Općina Cestica

Foto - Izaslanstvo Općine Cestica obišlo groblja i spomen obilježja

Objavljeno: 01.11.2023. 17:26

Zadnja izmjena: 01.11.2023. 17:34

Izaslanstvo Općine Cestica, predvođeno predsjednikom Općinskog vijeća Darkom Majhenom, posjetilo je povodom Svih Svetih cestička groblja, a u obilasku groblja i spomen obilježja poginulih hrvatskih branitelja stradalih u Domovinskom ratu i žrtava poratnog razdoblja Drugog svjetskog rata pridružila se i vijećnica Ana Kutnjak i vijećnici Ivan Hohnjec i Žarko Rodeš.

Položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod spomen križeva na grobištu Pancerica u Otok Virju, za žrtve stradale u mjesecu lipnju 1945. godine kao i za žrtve stradale i pokopane uz rijeku Dravu u Velikom Lovrečanu stradale u srpnju 1946. godine, a vijenac je položen i kod spomenika Janku Kukecu u Parku hrvatskih branitelja u Gornjem Vratnu, izvijestili su iz Općine Cestica.

U znak zahvalnosti obiđeni su grobovi svih preminulih vijećnika koji su od ponovne uspostave Općine Cestica 1993. godine sudjelovali u općinskoj vlasti. Čelnici Općine sjetili su se i na preminule žitelje koji su pokopani na jednom od groblja, u Cestici, Lovrečanu, Natkrižovljanu i Zavrču gdje su u spomen na preminule vatrogasce vijenac položili i predstavnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Lovrečan Dubrava, naveli su iz Općine Cestica.

Komentari