priče od prije 7 godina

FOTO Izazov prihvaćen - javljaju se čitatelji koji su svojedobno načinili većeg snjegovića od onog u Lepoglavi

Objavljeno: 14.02.2018. 11:41

Zadnja izmjena: 14.02.2018. 11:42

Jučer smo pisali o snjegoviću-gorostasu iz okolice Lepoglave, visokom 4,5 metra koji je bio načinjen prije točno 3 godine. Pitali smo vas znate li možda za primjer nekog još većeg snjegovića iz našeg kraja

>> Je li ovo i nakon 3 godine najveći snjegović koji je ikada načinjen u našem kraju? Još čekamo odgovor...

Za sad nam se javilo dvoje čitatelja. Jedan od njih smatra da je ovaj snjegović iz Gornjeg Kneginca bio vjerojatno veći - ali, kako reče, nisu ga mjerili. Kao i onaj lepoglavski, i ovaj je "rođen" 13. veljače, samo 2010. godine. Na fotografiji ga vidimo pred katnicom i sami možete procijeniti je li ovaj div bio viši od 4,5 metra. Nama to zvuči prilično vjerojatno, ukoliko se uzme u obzir da je obično do vrha krova na katnicama nekih nepunih 7 metara. A taj snjegović je specifičan po još jednom detalju - da to dalje ne komentiramo.

A iste 2010. godine - i svega 1 dan kasnije - u Stažnjevcu, nedaleko od Ivanca, načinjen je snježni Ivica Kostelić. Bio je visok 5,2 metara i pravili su ga tri dana, a svojim su djelom izazvali i pozornost šire javnosti, pa su o njima pisali i nacionalni portali. Tada su obećali da će sljedeće godine napraviti još većeg - no, nismo uspjeli saznati jesu li to svoje obećanje i održali. Uglavnom, "Ivica Kostelić" sada je službeno apsolutni rekorder u našem kraju. Ali ako znate za još veće primjere, slobodno nam pošaljite fotku i podatke.

Komentari