grad varaždinske toplice

Foto - Izložba 'Lovačka priča' privukla osnovnoškolce iz Varaždinskih Toplica

Objavljeno: 08.11.2022. 12:07

Zadnja izmjena: 08.11.2022. 12:07

Jedinstvenu izložbu "Lovačka priča", koju je povodom Dana Grada pripremilo Lovačko društvo "Jelen" Varaždinske Toplice, prvog dana posjetilo je 50-ak ljudi.

Budući da je izložba primarno namijenjena najmlađim stanovnicima, od ponedjeljka do četvrtka učenici osnovnih škola i dječjih vrtića s područja Grada organizirano će ju posjetiti, a prve grupe učenika iz topličke Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića jučer je dočekao tajnik Lovačkog društva Tomislav Mikulčić. Tako je izložbu u ponedjeljak posjetilo 112 učenika, a njihova brojna pitanja pokazuju da ih zanima koje sve tajne krije šuma i koje se sve životinje skrivaju oko njih.

Cilj izložbe je pokazati građanima, a prvenstveno najmlađima koje sve životinje žive oko njih, upoznati ih s njihovim staništima i navikama te prikazati lovce u njihovom pravom svjetlu - kao one koji brinu o prehrani i dohrani životinja i doprinose održavanju prirodne ravnoteže. Gradonačelnica Dragica Ratković na čiju je inicijativu Lovačko društvo "Jelen" pokrenulo ovu izložbu izrazila je zadovoljstvo što će se učenici i vrtićarci imati priliku upoznati s bogatstvom koje priroda krije.

-Ideja ove zanimljive i edukativne izložbe je prikazati lovce kao zaštitnike prirode i životinja, a budući da u ovim krajevima obitava mnoštvo životinja, drago mi je da će ih naši najmlađi stanovnici moći naučiti više o njima i njihovom staništu i na taj način obogatiti svoje znanje - rekla je Ratković.

Komentari