vinica

Foto - Izložba vina 'Vinea 2022' u Vinici okupila velik broj izlagača i posjetitelja

Objavljeno: 25.04.2022. 08:44

Zadnja izmjena: 25.04.2022. 08:44

U općinskoj zgradi Općine Vinica, a u organizaciji Udruge vinogradara i vinara "Vinea" održala se izložba vina "Vinea 2022.".

Svečanosti otvorenja prisustvovali su, između ostalog, župan Anđelko Stričak, saborski zastupnik i predsjednik Općinskog vijeća Općine Vinica Predrag Štromar i načelnici susjednih općina. U ime suorganizatora i pokrovitelja izložbe, prisutne je pozdravio načelnik Općine Vinica Branimir Štimec, a prisutnima su se obratili i predsjednik Udruge vinogradara "Vinea" Stjepan Kovačić, predsjednik Organizacijskog odbora Zvonko Rožmarić i predsjednica Ocjenjivačkog komisije Marija Kuščar.

- Kvaliteta naših vina je iz godine u godinu sve bolja, a upravo ovakve izložbe doprinose promociji samih vina, ali i vinara. Mi smo i ove godine angažirali našeg sommelijerskog prvaka i Decanter suca Sinišu Lasana koji je obišao prijavljene vinarije i odabrao vina za ovogodišnju izložbu Decanter u Londonu. Čekamo rezultate i nadamo se kako će i ovoga puta biti jako dobri - rekao je Stričak.

Inače, na ovogodišnju 22. po redu izložbu vina pristiglo je čak 309 uzoraka iz Varaždinske i susjednih županija pri čemu je Ocjenjivačka komisija dodijelila čak  54 zlatnih medalja, 157 srebrnih i 63 brončanih medalja. Šampion ovogodišnje izložbe koji je ocijenjen s 91 bodom je Chardonnay - polusuho vino, berba 2021. Miroslava i Anke Majhen iz Cestice.

Komentari