kultura i turizam

FOTO: Izložbom Ivana Rabuzina i službeno je započela kulturna manifestacija u Novom Marofu

Objavljeno: 26.03.2017. 10:42

Zadnja izmjena: 26.03.2017. 10:42

Foto: Grad Novi Marof

Ovogodišnja kulturna manifestacija 'Rabuzinovi dani' službeno je otvorena izložbom akvarela odabranih radova Ivana Rabuzina, u novomarofskom Kulturnom centru koji nosi ime ovog poznatog hrvatskog umjetnika.

Prema riječima Ivane Kušek, ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta, izložba obuhvaća 22 rada iz privatne zbirke Rabuzina od čega su 19 radova akvareli te 3 pastele. Uz otvorenu izložbu, posjetitelji ove kulturne manifestacije imat će priliku u živati u 'Rabuzinovoj kavi', potom projekciji filma 'Ključ sreće', slikarskim radionicama za djecu i odrasle, prezentaciji suvenira u suradnji sa Srednjom strukovnom školom iz Varaždina, izložbi razglednica prema motivima slika Ivana Rabuzina u Gradskoj knjižnici i čitaonici Novi Marof.

Otvorenju izložbe akvarela bio je prisutan i gradonačelnik Siniša Jenkač. U svom govoru prisjetio se kako je, igrajući se s unucima Ivana Rabuzina, bio uz poznatog umjetnika kada je stvarao likovna djela.

– Obilježavanje je izuzetno važno za grad Novi Marof i da zajedno s Turističkom zajednicom i Pučkim otvorenim učilištem promoviramo ovu manifestaciju. Radi se o jednom od najvažnijih brendova našeg grada kojeg želimo promovirati. Cilj nam je s ovom manifestacijom pozicionirati se na turističkoj karti – zaključio je Jenkač.

 

Komentari