Evo kako je bilo

Foto - Izložbom umjetnika iz Remetinca otvoreni su 7. KAJkavski dani v Marofu

Objavljeno: 20.01.2024. 09:06

Zadnja izmjena: 20.01.2024. 09:36

Foto: Sebastian Krehula

U Kulturnom centru 'Ivan Rabuzin' u Novom Marofu jučer je otvoren 7. KAJkavski vikend v Marofu. Uz glazbene tonove KUD-a Remetinec, otvorena je izložba, kako ističu iz organizatori, jednog od predstavnika čiste naivne umjetnosti novomarofskog kraja, Stjepana Hajduka pod nazivom 'Svečanost života'. 

Nakon otvorenje izložbe, usljedilo je predstavljenje monografije Hajduka pod naslovom 'Moj slikarski svijet'. O monografiji su govorili Mirjana Dučakijević, umirovljena muzejska savjetnica i autorica i sam slikar koji se zahvalio svima koji su pomogli pri realizaciji izložbe i monografije. 

- Hvala svima koji su sačuvali moje radove i dali svoj doprinos ovoj izložbi. Ovdje se našao i moj prvi rad, što me jako veseli. Zahvaljujem svima, posebno svojoj obitelji koja je pružala podršku za vrijeme moje slikarske karijere - rekao je. 

Monografija je tiskana uz potporu Grada Novog Marofa, a tom prilikom okupljenima se obratio i gradonačelnik Siniša Jenkač

- Nakon četiri godine kako smo Stjepan i ja razgovarali, gdje ste Vi predložili, a ja prihvatio da napravimo ovakvu monografiju. Nakon dosta vremena došli smo do realizacije. Gledajući njegove slike, one su unikatne. One opisuju i prikazuju naš kraj, dokazuju da umjetnost ne proizlazi samo iz dokolice, nego da i težaci koji su u mladosti živjeli teško, mogu proizvesti i kreirati nešto lijepo, umjetnost.

Komentari