veliki odaziv

Foto - Javnozdravstvena akcija u centru Ivanca, građani imali prilike mjeriti tlak i šećer u krvi

Objavljeno: 20.06.2024. 08:20

Zadnja izmjena: 20.06.2024. 08:20

Invalidsko društvo ILCO Varaždin i varaždinska Udruga apstinenata Hrabrost su se na štandovima u centru Ivanca svojim preventivnim javnozdravstvenim i promotivnim kampanjama uključile u obilježavanje Dana grada Ivanca.

Kampanje udruge ILCO i Hrabrost financijski potpomaže Grad Ivanec, a vrijedne članove udruge obišao je i gradonačelnik Grada Ivanca Milorad Batinić. Građani su imali priliku provjeriti krvni tlak, ali i razinu šećera u krvi. Ovogodišnjoj akciji pridružila se i županijska koordinatorica za Nacionalni program ranog otkrivanja raka debelog crijeva Katica Čusek Adamić, specijalizantica iz područja epidemiologije.

-Cilj nam je upoznati javnost s važnošću ranog otkrivanja raka debelog crijeva jer ukoliko se otkrije na vrijeme, liječenje je uspješno. Prema dostupnoj statistici, izlječiv je u ranoj fazi kod devet od deset osoba. Također, želimo građane osvijestiti i upoznati s činjenicama kakav je život osoba sa stomom, a s obzirom da je nedavno obilježen Dan plavog irisa, ovo je izvrsna prilika - istaknula je.

Akcija je iskorištena i za promidžbu i informiranje pa su tako obje udruge građanima podijelile informativne i praktične letke s osnovnim informacijama o samoj bolesti, kao i opasnosti ovisnosti od alkohola ne bi li i na taj način prevenirali bolest, ali i osvijestili građane.

Komentari