dani grada

Foto - Jedna od najaktivnijih topličkih udruga uz pomoć Grada otvorila novouređeni prostor

Objavljeno: 09.11.2022. 20:15

Zadnja izmjena: 09.11.2022. 20:16

U sklopu programa proslave Dana Grada Varaždinskih Toplica i blagdana zaštitnike župe sv. Martina Biskupa u srijedu je otvoren novouređen prostor Udruge vinogradara i voćara Sveti Martin iz Varaždinskih Toplica koji će biti dostupan na korištenje svim gradskim udrugama i za razno razne manifestacije.

Gradonačelnica Dragica Ratković je podsjetila kako je obilježavanje Dana Grada krenulo obilježavanjem blagdana sv. Huberta, zaštitnika lovaca i otvorenjem izložbe „Lovačke priče” gdje je zajedništvo udruga posebno došlo do izražaja.

-To je cilj udruga, da se druže, međusobno potpomažu i surađuju, a Dan Grada nije samo za jedinicu lokalne samouprave nego za sve žitelje našeg područja. Tako danas imamo priliku i pohvaliti predsjednika Udruge voćara i vinogradara Sveti Martin koji se jako zalaže i jako mu je stalo da naš grad napreduje i da udruge surađuju. Educirali su se i obučili mlade, a sad su dali nešto sebi za dušu da imaju lijep prostor gdje mogu pozvati svoje prijatelje vinogradare i biti na ponos cijelom našem gradu – rekla je Ratković te dodala kako je ovaj prostor je dokaz koliko je udrugama stalo do svog grada.

Josip Posavec, predsjednik Udruge vinogradara i voćara Sveti Martin iz Varaždinskih Toplica ponosno je naglasio kako je otvorenje novouređenog prostor za njega najljepši mogući način za proslavu Dana Grada. Pojasnio je kako su zapušten prostor u kojem se čuvao ogrjev i drva dobili na korištenje davne 2009. godine, a u dogovoru i uz pomoć Grada on je sada konačno i uređen kako mu i priliči.

Komentari