grad novi marof

Foto - Jenkač i članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata u Vukovaru

Objavljeno: 29.11.2023. 16:22

Zadnja izmjena: 29.11.2023. 16:23

Gradonačelnik Grada Novog Marofa Siniša Jenkač zajedno je s Udrugom dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Novi Marof, predvođeno županijskim predsjednikom UDVDR Brankom Družinićem, posjetio Vukovar i Nove Jankovce.

Gradonačelnik Jenkač i članovi Udruge odali su počast svim braniteljima koji su položili svoje živote na oltar Domovine, kao i onima koji su tragično nestali te za kojima se još uvijek traga. Tijekom posjeta, istaknuli su važnost nastavljanja prenošenja istine o Domovinskom ratu te su pozvali preživjele, kao i sve druge, da prenose tu istinu mlađim generacijama. Gradonačelnik Jenkač istaknuo je snažnu podršku i solidarnost Grada Novog Marofa prema Gradu Vukovaru, kao i prema žrtvama Domovinskog rata.

- U miru i tišini obišli smo mjesta koja nose teret velike povijesti. Vukovar je simbol hrabrosti i otpora, te pozivam sve sugrađane: istina o Domovinskom ratu mora ostati živa, a na nama je da je prenesemo mlađim generacijama kako bismo zajedno gradili bolju budućnost - rekao je Jenkač.

Posebno su obišli značajna mjesta, uključujući Spomen dom hrvatskih branitelja, centar Grada Vukovara, Nacionalnu memorijalnu bolnicu "Dr. Juraj Njavro" Vukovar te Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata, najveću masovnu grobnicu u Hrvatskoj i Europi nakon Drugog svjetskog rata.

Komentari