Grad Novi Marof

Foto - Jenkač obišao infrastrukturne radove nužne za daljnji razvoj Grada

Objavljeno: 09.04.2024. 11:55

Zadnja izmjena: 09.04.2024. 11:59

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač obišao je jučer trenutna i buduća gradilišta, a među njima i Ulicu Ljudevita Gaja gdje se radi na proširenju kvarta, najavivši  pritom da se ove godine u cestogradnju ulaže 660 tisuća eura.

Cilj je omogućiti daljnji razvoj tog kvarta, stoga je u tijeku obnova i rekonstrukcija prometnice te spajanje dviju ulica, a na bližnjem zemljištu u planu je i nova stambena zgrada, rekao je gradonačelnik Jenkač prilikom obilaska.

– Ulaganjem u infrastrukturu omogućavamo investitorima da mogu graditi i da se grad može razvijati. S Varkomom i Hrvatskim vodama smo 'povukli' kanalizaciju i vodovod te smo na taj način osigurali osnovne infrastrukturne uvjete za buduću gradnju – objasnio je Jenkač.

Ove godine za cestogradnju 660.000 eura

Ovogodišnje ulaganje u modernizaciju cestovne infrastrukture iznosi 660 tisuća eura. Dodao je da na području cijelog Novog Marofa postoji više od 30 točaka u 23 naselja koje su obuhvaćene ovogodišnjom rekonstrukcijom i izgradnjom.

– Svake godine ulaganja su između pet i šest milijuna kuna, odnosno sada je to 660 tisuća eura, a hoće li troškovi na kraju biti veći, vidjet ćemo na kraju kada ćemo imati konačnu situaciju, ali to je svakako jedna značajna investicija. Već pripremamo daljnje projekte koje ćemo u ovoj i idućoj godini obuhvatiti novim investicijskim kompletom – zaključio je gradonačelnik Jenkač.

Komentari