čuvanje kulturne baštine

FOTO: Jučerašnjim Etno danom je završio bogat program proslave Dana Općine Martijanec

Objavljeno: 14.11.2016. 08:42

Foto: Općina Martijanec

Proslava Dana Općine Martijanec se, nakon održane svečane sjednice u petak, nastavila i jučer, Etno danom. Tako je u općinskom Društvenom domu postavljena retrospektivna izložba radova Mire Horvat, a održana je i revija etno frizura.

Načelnik Marijan Horvat je pritom napomenuo kako je Martijanec oduvijek njegovao, danas njeguje i u budućnosti će jednako dobro paziti i prenositi svoju bogatu tradiciju i baštinu.

 - Danas ovdje vidimo da se radovi naših žena odlikuju visokim umjetničkim standardom. Osim što svjedoče o bogatoj riznici naše tradicije, njihov umjetnički doseg je sve cijenjeniji u svijetu koji više nema vremena niti strpljenja za dugotrajnu, ručnu izradu predmeta koji svjedoče kulturnom identitetu. Hvala vrijednim damama, što svojim radovima pridonose da naši mladi, a i svijet svjedoče bogatoj kulturnoj baštini Martijanca, koji se zahvaljujući njima čuva od zaborava – rekao je načelnik.

Goste su pozdravile ravnateljica škole, Sonja Huzjak, predsjednica KUD-a Martijanec i predstavnica vezilja, Nada Horvat, a načelnik Horvat je buketom cvijeća zahvalio Miri Horvat, umirovljenoj učiteljici likovne kulture čiji su radovi vezani uz Martijanec, na njezinoj predanosti u očuvanju kulturne baštine.

 

Komentari