CTIF 2022.

Foto - JVP Grada Varaždina osvojila broncu na Svjetskoj vatrogasnoj olimpijadi

Objavljeno: 23.07.2022. 17:12

Zadnja izmjena: 23.07.2022. 17:17

Javna vatrogasna postrojba Grada Varaždina ove se godine natjecala na najprestižnijem vatrogasnom natjecanju, Svjetskoj vatrogasnoj olimpijadi CTIF 2022., koja se od 17. do 24. srpnja održava u Celju.

Svjetska vatrogasna olimpijada održava se svake četiri godine, a hrvatsku reprezentaciju ove godine čini 17 ekipa.

Podršku varaždinskim vatrogascima u Celju dao je i zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković u pratnji voditelja Vatrogasnog operativnog centra JVP Varaždin i predsjednika Vatrogasnog vijeća Vlade Hipa te 50-tak navijača, članova Gradske vatrogasne zajednice.

U žestokoj konkurenciji varaždinski su vatrogasci osvojili odlično 3. mjesto u kategoriji javnih vatrogasnih postrojbi - profesionalci B - u vježbi 3/1A.

"Ponos Varaždina"

Zamjenik gradonačelnika čestitao je i pohvalio vatrogasce Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina zbog odličnog rezultata:

- Rezultat koji ste ostvarili na ovoj olimpijadi je odličan, ali vi svoje rezultate i svoju vrijednost i nezamjenjivost u našem društvu dokazujete svakodnevno u životu. Sada kad ponovo svjedočimo velikim tragedijama i požarima koji se događaju i u Hrvatskoj, i ovdje u Sloveniji, vidimo koliko od sebe dajete društvu, kad riskirate svoj život da bi spriječili ugrozu drugome. Hvala vam na tome. Također je važno ovakvo povezivanje s drugim vatrogasnim ekipama, natjecateljski duh, sklapanje novih prijateljstava, razmjena iskustva, i siguran sam da takva natjecanja doprinose vašem radu i razvoju vatrogasne zajednice. Uvijek ističemo da ste na ponos Varaždinu, zato mi je drago što sam imao priliku podržati vas ovdje u Celju, rekao je zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković. 

 

Komentari