za prave kvizomane

FOTO Kad se sudare Inkvizicija, Probisvjetari i Organizacija udruženog rada - netko obavezno dobiva pivo...

Objavljeno: 08.10.2017. 19:15

Zadnja izmjena: 23.10.2017. 20:58

Foto: Željko Porobija

Znate li koji je slavni svjetski sportaš krenuo u biznis prodaje magarećeg sira? A u kojoj pjesmi tekstopisac vapi "O, mother, tell your children not to do what I have done"? I koju biste pjesmu Beatlesa mogli prevesti s Amen?

Ako znate, onda je kviz koji se petkom organizira u Gossipu - kafiću blizu Druge gimanazije - pravo mjesto za vas. Tamo se već tjednima redovno nalazi nekih 9 ekipa - s maksimalno 5 članova. Igraju se 2 kruga s po 20 pitanja i onda se zbrajaju odgovori. Najboljih nekoliko ekipa dobije i piće - pivo ili medicu da bi zasladili pobjedu.

- Sad je u tijeku prvih 15 kola, a onda na proljeće opet imamo 15 kola - govori nam simpatična voditeljica Ena, dodajući kako još nije određena konačna nagrada. Ali bila je u prošlim sezonama i 500 eura.

Za sad se čini da najbolje ide Probisvjetarima, no ne daju se ni druge ekipe egzotičnih imena poput Inkvizicije, Nine Inch Mailsa, Organizacije udruženog rada i drugih. Isprike svima koje nismo spomenuli, radi se redom o prokušanim kvizomanima koji se grohotom nasmiju na pitanja poput koga je to Laurent Blanc ljubio u ćelu prije utakmice. Ako su vama sva ova pitanja - ili barem neka od njih - poznata, onda se još možete javiti. Dovedite barem još dvoje svojih frendova i frendica, čisto da imate i one koji znaju baroknu književnost ili Verdijeve opere.

A ako znate da se na gore postavljenom pitanju radi o jezeru Tanganjika - dođite već sljedećeg petka u 7. Možda je prekasno da odnesete konačnu pobjedu, ali je super prilika da provedete sjajna 2 sata, malo cugnete, malo popričate i možda zaradite krug pive ili medice. Pritom provjerite svoje znanje mahom nepotrebanih činjenica. Šlag na tortu je da jednom mjesečno pitanja sastavlja poznati "lovac" Dejan Kotiga. A odgovor na jedno od pitanja koje smo postavili u tekstu glasi "Let it be". Ako ne znate o kom se pitanju radi, onda ... svakako dođite, ali na piće i druženje...

Komentari