svečana sjednica

FOTO: Kako je bilo na svečanoj sjednici u Ljubešćici i tko je sve došao

U petak navečer održana je svečana sjednica Općine Ljubešćica na kojoj načelnik Nenad Horvatić najavio nove projekte u vrijednosti od 40 milijuna kuna, a riječ je o izgradnji kanalizacijskog sustava s pročistačem i rekonstrukciji ceste prema Novom Marofu....
Objavljeno: 31.07.2020. 21:44

Zadnja izmjena: 01.08.2020. 12:38

Foto: Dino Možek

U petak navečer održana je svečana sjednica Općine Ljubešćica na kojoj je načelnik Nenad Horvatić najavio nove projekte u vrijednosti od 40 milijuna kuna. Riječ je o izgradnji kanalizacijskog sustava s pročistačem i rekonstrukciji ceste prema Novom Marofu.

Proteklih godinu dana, rekao je Horvatić, obilježila su ulaganja od gotovo dva milijuna eura u Poduzetničku zonu i obnovu vodvoda. Zona bi trebala biti potpuno opremljena do listopada ove godine, što je 13 mjeseci prije roka, a obnova vodovoda znači besplatan novi šaht i vodomjer za svako domaćinstvo. Posljednje mjesece obilježila je COVID kriza, što je dovelo do rebalansa proračuna, ali i do humanitarnog organiziranja mještana. Tomislavu Gotiću tako je za volonerski angažman i donacije uručeno priznanje.

- Naše investicije financiraju se europskim novcem i ne mogu stati. Donesena je politička odluka da se dovrše bez obzira na sve, iako je godina pred nama puna izazova, a dogodit će se i lokalni izbori. Ponudili smo ljude i program, a isto nudimo i za naredno razdoblje. U posljednjih 12 godina, koliko upravljam Općinom Ljubešćica, mislim da su promjene evidentne. U svemu je najvažnije zajedništvo, a prilika je u 22 milijarde europskog novca – rekao je Horvatić, naglasivši kako unatoč smanjenju prihoda zbog državnih COVID mjera socijalna općine davanja nisu smanjivana.

"Ljubešćica je iskoristila priliku"

- Rezultati u ovoj općini vidljivi su na dnevnoj bazi i oni su impresivni. Bez lažne skromnosti, mislim da je temelj tome postavljen u zakonu o brdsko planinskim prostorima koji sam osobno pisao. SDP-ova vlada nije htjela prihvatiti zakon iako sam bio njezin član, pa je zakon, ne bi vjerovali, donesen uz pomoć HDZ-ovih zastupnika. Ako je itko iskoristio benefite toga zakona, onda je to Ljubešćica – rekao je u svojem obraćanju župan Varaždinske županije Radimir Čačić.

"Općina kojoj spajanje ne treba"

- Ljubešćica je jedna od najrazvijenih općina u Varaždinskoj županiji i predstavlja dobar primjer. Kada bi se tako radilo u nekim drugim dijelovima Hrvatske, onda ne bi bilo povika o potrebi za reorganizacijom lokalne samouprave. Općine poput Ljubešćice opravdale su svoje postojanje i kao saborski zastupnik podići ću glas protiv nepotrebnih spajanja. Paušalne i ad hoc odluke ne mogu nam donijeti ništa dobro. Apeliram da se ne brza s odlukama – rekao je saborski zastupnik i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač, izaslanik predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića.

"Ne klonimo zbog korone"

- Ne smijemo dozvoliti da klonemo duhom i radom pod prijetnjom koja se zove korona kriza.  Hrvatska će u razdoblju pred nama, kao što smo obećali u kampanji, moći koristiti 22 milijarde eura od Europske unije. Europski fondovi iz dana u dan mijenjaju Hrvatsku, međutim moramo i nadalje imati dobre projekte. Ako nema dobrih projekata, više nije dovoljno da netko „otvori vrata“. Ali, ja sam pun vjere i nade i zbog toga sam odlučio prihvatiti još jedan mandat kao ministar. Iz projekta u projekt, iz dana u dan, u dobra neka vremena – rekao je ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat, ujedno izaslanik premijera Andreja Plenkovića.

 

Komentari