OPĆINA BEDNJA

Foto - Kako napreduju radovi na budućem kulturnom centru u Bednji?

Objavljeno: 31.07.2021. 19:18

Zadnja izmjena: 31.07.2021. 19:21

Foto: fb Općina Bednja

Radoci na izgradnji polivalentnog kulturnog centra u Bednji napreduju prema planu. 

Općini Bednja od Ministarstva kulture RH stiglo je i ove godine 500.000 kuna bespovratne potpore za rekonstrukciju i adaptaciju postojeće stare kinodvorane u Polivalentni centar bednjanskog govora.

Resorno ministarstvo ovaj projekt sufinancirati kroz svoj Program javnih potreba u kulturi za 2021. godinu - Program investicijskih potpora.

Izražavajući zadovoljstvo dodijeljenim potpornim sredstvima koja je već drugu godinu zaredom omogućila Općini da krene u radove, načelnik Općine Bednja Damir Poljak ističe da rekonstrukcija i adaptacija objekta teče u zadanim rokovima i sukladno planu.

- S obzirom na to da je riječ o zahtjevnim i skupim radovima, investiciju ćemo provoditi kroz idućih nekoliko godina. Prvi radovi krenuli su prošle godine, a plan je da tijekom narednih godina objekt uredimo i opremimo kao višenamjenski centar koji će u svom sastavu imati kinodvoranu, galeriju, funkcionalne prostore za rad udruga, prostorije za razne edukacije, prijem gostiju i protokolarni rad i drugo, podsjetio je načelnik Poljak.

Komentari