dječji vrtić ''varaždin''

FOTO: Kako pravilno brinuti za okoliš djeca će naučiti putem bojanki i raznih igračaka

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 13.11.2019. 11:06

Zadnja izmjena: 13.11.2019. 11:06

Foto: Luka Šalamun

U Dječjem vrtiću „Varaždin“ – objekt Gortanova danas je održana konferencija za novinare i uručenje paketa igara te bojanki na temu razvrstavanja i recikliranja otpada.

Igre i bojanke za svih osam objekata Dječjeg vrtića Varaždin djeci je uručio gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok, a riječ je o igrama i bojankama nabavljenim u sklopu projekta „PRavilnim primjerOM učimo zaštititi okOliš – PROMO“ čiji je cilj provedbom edukativnih i informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom educirati građane, a osobito djecu te izgraditi svijest ljudi o važnosti brige za okoliš i odgovornom postupanju s komunalnim otpadom te sprečavanju njegovog nastanka.

Igre su svojim sadržajem prilagođene uzrastu predškolske djece te će se pomoću istih djeca učiti pravilnom razvrstavanju otpada, recikliranju i ekologiji. Projekt „PRavilnim primjerOM učimo zaštititi okOliš – PROMO“ ukupne je vrijednosti 1.200.000,00 HRK, od čega 1.020.000,00 kuna, odnosno 85% sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda.

Uz djecu koja pohađaju DV Varaždin, igre i bojanke bit će podijeljene i djeci koja pohađaju vrtiće u privatnom vlasništvu na području Grada Varaždina te djeci polaznicima vrtića iz Općine Mali Bukovec, Općine Veliki Bukovec, Općine Vidovec, Općine Sveti Đurđ te gradova Varaždinske Toplice i Vodice, koji su i sunositelji  projekta PROMO.

Pored bojanki i igara vrtićima će biti podijeljeni i izobrazno-informativni leci, plakati i brošure

Komentari