od 5. do 7. listopada

FOTO: KLIKER FESTIVAL U listopadu po drugi put uživajmo u inovativnim i odvažnim programima za djecu i mlade

Objavljeno: 21.09.2017. 18:17

Zadnja izmjena: 21.09.2017. 18:36

Festival plesa, pokreta i igre za djecu i mlade - duhovito nazvan Kliker festival - vraća se u naš grad i od 5. do 7. listopada opet ćemo moći uživati u inovativnim i odvažnim predstavama.

Novost ovogodišnjeg trodnevnog programa jest da će se jedna predstava odigrati i u Čakovcu. Tijekom tri dana u varaždinskom HNK-u organizatori festivala - umjetnička organizacija VRUM i Kliker platforma - postavit će tri predstave i dvije radionice kojima je cilj zabaviti i educirati djecu i mlade.

- Ovogodišnji Kliker festival proširio se i na Zagreb, Split i Rijeku, stoga nam je drago da je baš Varaždin grad koji je utabao put festivalu prema velikim gradovima. VRUM već 10 godina djeluje u Varaždinu, a posljednjih smo se godina usredotočili na mladu publiku te je festivalska programacija i ove godine inovativna i odvažna s namjerom da djeci i mladima pruži nesvakidašnje doživljaje. – rekla je Sanja Tropp Frühwald, umjetnička voditeljica festivala. 

Na današnjoj konferenciji za medije u varaždinskom kazalištu program festivala predstavio je Dejan Košćak uime organizatora - VRUMA i Kliker platforme, a novinarima su se obratile i  zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica, direktorica Ureda TZGV-a Jelena Toth, zatim Siniša Medved uime HNK u Varaždinu te Ksenija Krčar, članica Kulturnog vijeća Grada Varaždina. 

Komentari