Grad Ivanec

Foto - Kod istočnog rotora u Ivancu otkrivena tri nova murala

Grad Ivanec

Objavljeno: 05.06.2023. 12:56

Zadnja izmjena: 05.06.2023. 13:03

Na zidu kod istočnog rotora u Ivancu (tzv. bukobranu), kojeg već otprije krasi mural 7. gardijske brigade PUMA, jučer su otkrivena još tri nova murala posvećena postrojbama s područja naše županije – 104. brigadi Hrvatske vojske, Specijalnoj jedinici PU varaždinske RODA te 5. bojni Tigrova.

U povodu realizacije projekta kojim se nastoji sačuvati sjećanje na Domovinski rat put ovih postrojbi, okupili su se bivši pripadnici spomenutih postrojbi i predstavnici vodstava navedenih udruga, a njihovu pozivu odazvao se i gradonačelnik Milorad Batinić. Autor murala je zagrebački umjetnik Kruno Tuđen-Thorn.

- Zahvaljujemo gradonačelniku i Gradu Ivancu, koji je pokrio troškove oslikavanja murala za sve udruge. Ovime završava naš projekt u Ivancu, koji sada ima murale svih četiriju postrojbi iz Varaždinske županije, a u čijem se sastavu borio najveći broj ovdašnjih branitelja. Na jednom mjestu su sada sve postrojbe, s prikazom glavnih simbola koji su nas vodili na našem ratnom putu. Na taj način ostavljamo trag o njihovu doprinosu slobodnoj Hrvatskoj, ali održavamo i sjećanje na poginule i nestale pripadnike ovih postrojbi – poručio je predsjednik Udruge veterana 7. GBR PUMA Robert Puja.

Komentari