EUROPSKI TJEDAN SPORTA

Foto - Kod Starog grada Čakovec održano vježbanje pod zvijezdama

Objavljeno: 27.09.2021. 09:25

Zadnja izmjena: 28.09.2021. 09:26

Podno nedavno rekonstruiranog Starog grada Čakovec u Perivoju Zrinskih obilježen je Europski dan sporta vježbanjem pod zvijezdama koje je okupilo brojne sportaše i rekreativce s područja Međimurja.

Europski tjedan sporta je inicijativa Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe koja se 2021. godine održava sedmi put. Glavna tema kampanje za Tjedan sporta i dalje je „#BeActive“ kojom se nastoji potaknuti javnost da bude aktivna, ne samo tijekom tog tjedna nego i cijele godine. Europski tjedan sporta 2021. godine započeo je 23. rujna, a traje sve do 30. rujna. Kao i prethodnih godina, u sklopu ovog europskog događaja organizirane su aktivnosti diljem Europe, a jedan od gradova domaćina ove godine je i Čakovec, koji je nakon pulskog Amfiteatra, zadarske rive Pozdrav Suncu i Morske orgulje te osječke Tvrđe, u subotu, 25. rujna bio domaćin “BeActive Nighta”.

- Čakovec kao središte Međimurske županije nije slučajno odabran za jednog od domaćina ovogodišnjeg Europskog tjedna sporta. Međimurje živi sport zahvaljujući mnogim sportašima, rekreativcima i zaljubljenicima u sport koji iz godine u godinu svojim aktivnostima i uspjesima pozicioniraju naš kraj kao odličnu sportsku destinaciju. Međimurje je proglašeno Europskom regijom sporta za 2022., a ta prestižna titula omogućit će nam još bolje promoviranje našeg kraja, stvaranje kvalitetnije sportske infrastrukture i uvjeta za naše sportaše - rekao je zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec.

Komentari