osnovne i srednje škole

Foto - Kolegij ravnatelja u LORI centru: 'Ove godine Maturantika od 22. do 24. svibnja'

Objavljeno: 25.03.2024. 17:51

Zadnja izmjena: 25.03.2024. 17:51

Upisi učenika u prvi razred srednje škole u novoj školskoj godini, kampanja "Odaberi svoju školu" za učenike 7. i 8. razreda osnovnih škola te organizacija "Maturantike" za učenike završnih razreda srednjih škola bile su glavne teme današnjeg Kolegija ravnatelja osnovnih i srednjih škola Varaždinske županije.

Kolegij, kojeg je vodila zamjenica župana Silvija Zagorec, je održan u novouređenom Regionalnom znanstvenom centru LORI u Ludbregu, pa je to bila prilika da se ravnateljima obrazovnih ustanova predstavi ovaj gotovo dovršeni suvremeni centar za osnovnoškolski i srednjoškolski odgoj i obrazovanje u STEM području.

- Naši regionalni centri kompetetnosti, a sada i ovaj Znanstveni centar LORI najbolja su mjesta na kojima možemo učiti iz primjera dobre prakse. Varaždinska županija je kontinuirano u samom hrvatskom vrhu kad je u pitanju sustav obrazovanja, a ne sumnjam da ćemo i dalje nastaviti raditi na stvaraju dodatne vrijednosti na području obrazovanja. Uz kampanju „Odaberi svoju školu“ za učenike osnovne škole, i ove godine zajedno s PU varaždinskom i Gradom Varaždinom pripremamo „Maturantiku“ koja će biti održana od 22. do 24. svibnja - rekla je Zagorec.

'Odaberi svoju školu' od 3. do 6.6.

Kampanja za upis u prvi razred srednjih škola „Odaberi svoju školu“ za gotovo 3.800 učenika sedmih i osmih razreda bit će održana od 3. do 6. lipnja na četiri lokacije, u Gospodarskoj školi Varaždin te osnovnim školama Novi Marof, Ivanec i Ludbreg. Najavio je to pročelnik Miroslav Huđek, dok je svim ravnateljima dobrodošlicu poželio i gradonačelnik Grada Ludbrega Dubravko Bilić, a Znanstveni centar LORI i Newton sobe predstavila je ravnateljica Centra Željka Marković-Bilić.

Podsjetimo, projekt LORI provodi Grad Ludbreg uz financijsku podršku Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora za razdoblje od 2014. - 2021. te Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije RH. Uz Grad Ludbreg, koji je nositelj projekta, partner je u projektu su Varaždinska županija te OŠ Sveti Đurđ, OŠ Ludbreg, OŠ Veliki Bukovec, First Scandinavia i Međimursko veleučilište. Ukupna vrijednost projekta je 2.950.302,10 eura.

Komentari