3007 zaposlenih

Foto - Kolegij ravnatelja zdravstvenih ustanova u Županiji: 'Nakon niza godina poslujemo u plusu'

Objavljeno: 22.03.2024. 13:41

Zadnja izmjena: 22.03.2024. 13:42

U Županijskoj palači u Varaždinu održani je redovni kolegij ravnatelja zdravstvenih ustanova kojima je osnivač Varaždinska županija.

Župan Anđelko Stričak je naglasio kako nakon dugog niza godina zdravstvene ustanove kojima je osnivač Varaždinska županija posluju pozitivno.

- Varaždinska županija je do prošle godine bila osnivač šest zdravstvenih ustanova, u njima je zaposleno ukupno 3007 osoba, od čega 2278 medicinskog osoblja, odnosno 398 liječnika. Uz to u našim ustanovama radi 69 magistara farmacije. Trenutno je na specijalizacijama 153 liječnika, a do kraja godine planiramo poslati još 35 liječnika - rekao je župan.

Ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Republike Hrvatske Maja Grba Bujević je izvijestila kako je Hrvatski sabor prošle godine donio odluku o obilježavanju 11. svibnja Nacionalnim danom palijativne skrbi u Republici Hrvatskoj.

- Ovom prilikom moram spomenuti kako je upravo 11. svibnja prvi puta otvoren jedan odjel palijativne skrbi, i to u Novom Marofu, a u Varaždinskoj županiji je osnovani i prvi mobilni palijativni tim. Četrdeset tisuća ljudi godišnje ima potrebu za nekim oblikom palijativne skrbi. Stoga ćemo mi po prvi puta ove godine obilježiti Nacionalni dan održavanjem jednog simpozija, 11. svibnja u Novome Marofu kojem će nazočiti mnogi stručnjaci iz Hrvatske i inozemstva. - zaključila je.

Komentari