čestitke

Foto - Komedijaši iz Stažnjevca nastupili na državnom festivalu, stigla i nagrada za najbolji dramski tekst

Objavljeno: 22.05.2024. 08:06

Zadnja izmjena: 22.05.2024. 08:06

Glumačka družina Komedijaši iz Stažnjevca, koja djeluje u sklopu KUU Stažnjevec, je predstavila našu županiju i grad Ivanec na 64. festivalu hrvatskih kazališnih amatera u Vodicama.

Kao pobjednici Županijske smotre dramskih amatera, na državnom festivalu Komedijaši su nastupili s prvonagrađenom predstavom Željezne hortenzije. U jakoj konkurenciji najboljih kazališnih amatera iz cijele Hrvatske, Marini Đurasek, autorici predstave, pripala je nagrada za najbolji dramski tekst. Protagonistima Komedijaša pripale su brojne nominacije. Tako je Miroslav Rohtek nominiran za najbolju glavnu mušku ulogu, Marijana Krajina za najbolju glavnu žensku ulogu, a Roman Sakalj i Marina Đurasek za najbolje sporedne uloge.

- Smatramo da smo osvojenom nagradom i nominacijama ostvarili svoj dosad najveći uspjeh na državnoj razini. No, ono na što smo posebno ponosni jest zajedništvo koje nas veže, vrijedna iskustva te brojna prijateljstva i suradnja koju smo dogovorili s glumačkim skupinama – istaknuo je po povratku iz Vodica tajnik KUU Stažnjevec Miroslav Rohtek.

- O vrijednosti njihova uspjeha govori i konkurencija: tijekom šest festivalskih dana odigrana je 21 predstava u izvedbi društava iz 18 županija. Podsjetimo, Stažnjevčani su generalnu probu Željeznih hortenzija imali u Kinu Ivanec, a gdje su se dan prije, 16. svibnja, premijerno predstavili ivanečkoj publici. Grad Ivanec novčano je podržao nastup Komedijaša u Vodicama - ističu iz Grada Ivanca. 

Komentari