Nakon što je prošle godine po prvi puta Kulturno-umjetničko društvo 'Klaruš' Maruševec uspješno organiziralo koncert 'Popijevku ti dam', i ovogodišnje izdanje ispunilo je sva očekivanja.

Jasni pokazatelj kako je potrebno nastaviti s ovim oblikom koncerata i priredbi u organizaciji 'Klaruša', jest činjenica da je Dom kulture u Čalincu u subotu navečer bio premali za sve zainteresirane građane željne domaće popijevke.

Na ovogodišnjem koncertu predstavili su se stariji, ali i mlađi tamburaši KUD-a 'Klaruš', kao i članice pjevačke sekcije KUD-a. Mladi tamburaši, izveli su Samoborski drmeš, dok je pjevačka sekcija KUD-a, pod vodstvom Marijane Gašparić, izvela nekoliko skladbi.

Koncert je započeo međimurskim pjesmama u izvođenju poznatog Mirka Švende Žige, koji je osim međimurskih otpjevao i nekoliko zagorskih pjesama, u pratnji članova koncertnog sastava KUD-a 'Klaruš' pod vodstvom Franje Plantaka, a pratili su ga i članovi tamburaškog sastava '20 do Asa', koji djeluje u sklopu KUD-a.

Na kraju priredbe, okupljenima se obratila predsjednika Kulturno-umjetničkog društva 'Klaruš' Ana Rehvald, koja je zahvalila na dolasku i pozvala građane da doniraju Udruzi nošnje, alate i ostale stvari koje su se u prošlosti koristile u ovom kraju radi formiranja svojevrsne etnografske zbirke. Također, Rehvald je pozvala publiku da se uključi u rad KUD-a te da sudjeluju u programu koji im je KUD ove godine pripremio u sklopu obilježavanja 20 godina postojanja i uspješnog rada.

Koncert je završen pjesmom 'Jorgovani još dišiju' u izvedbi Ivana Breznog i KUD-a 'Klaruš'. Koncert su u prepunoj dvorani pratili i načelnik Općine Maruševec Damir Šprem, njegov zamjenik Mario Klapša te predsjednik Općinskog vijeća Općine Maruševec Josip Špoljar. 

Komentari

13.03.2018. 12:39h Zadnja izmjena: 13.03.2018. 12:46