trnovčanci se dobro zabavili

FOTO Folklorašima i koncertom '4 tenora' završeni su Dani Općine Trnovec Bartolovečki

Objavljeno: 23.04.2018. 15:46

Zadnja izmjena: 23.04.2018. 15:56

Subotnjim folklornim festivalom i nedjeljnim koncertom „4 tenora“ završen je bogati program obilježavanja Dana Općine Trnovec Bartolovečki.

U sportskoj dvorani Osnovne škole u Trnovcu u subotu je održan koncert na kojem je Kulturno-umjetničko društvo „Mak“ iz Trnovca, nakon 20 godina djelovanja, postalo Folklorno-tamburaški ansambl „Mak“, kao prvi KUD u Varaždinskoj županiji koji je dobio status ansambla.

Predsjednik KUD-a „Mak“, Miro Koren, istaknuo je da nije bilo niti malo sumnje da će članovi društva nastupe odraditi profesionalno, vrhunski, te da su zaista zaslužili status ansambla, samostalno izvođenje cjelovečernjeg koncerta i mogućnost javljanja na natječaje i fondove Ministarstva kulture.

KUD-u „Mak“ čestitao je i načelnik Općine Trnovec Bartolovečki, Zvonko Šamec, koji je naglasio da se ulaganje u udruge koje obogaćuju društveni život zajednice uvijek isplati, a folkloraši i tamburaši to su pokazali na najbolji način.

U nedjelju je druženje za mještane organiziralo Lovačko društvo Kobac u lovačkom domu u Žabniku, a glazbeni je doživljaj u Trnovcu nastavljen koncertom „4 tenora“, također u sportskoj dvorani OŠ Trnovec. Đani Stipaničev, Marko Škugor, Marko Pecotić i Vladimir Garić, uz pratnju tamburaškog orkestra KUD-a „Mak“ i CTK Varaždin izveli su dvadesetak popularnih skladbi, a program je vodio Branko Uvodić.

Na kraju obilježavanja Dana Općine Trnovec Bartolovečki načelnik Zvonko Šamec izrazio je zadovoljstvo kako uspješnim rezultatima koji su, kako kaže, aktivnostima općinske uprave postignuti u posljednjih godinu dana, tako i programom Dana Općine koji su mještani vrlo dobro prihvatili.

Komentari