evo kako je bilo

Foto - Koncertom i ružama obilježilo se Valentinovo u Brezničkom Humu

Objavljeno: 15.02.2024. 17:41

Zadnja izmjena: 15.02.2024. 17:41

Proslavu svetoga Valentina, drugog zaštitnika župe i Općine Breznički Hum, a ujedno i praznika svih zaljubljenih je upriličila Općina Breznički Hum zajedno s novoosnovanom udrugom Starinski žmaki.

Nastupio je zagrebački duet tenor Božidar Brajković uz klavirsku pratnju maestra Marija Čopora, a izveli su najpoznatije arije i djela ljubavne tematike u dvorani Vatrogasnog doma u Brezničkom Humu. Koncertni su nastup glazbenici otvorili poznatom skladbom „Na te mislim”, slijedila je „Ja ljubim” iz najpoznatijeg hrvatskog filma ljubavne tematike „Tko pjeva zlo ne misli”. Uslijedile su potom „Samo jednom se ljubi”, „Ta tvoja ruka mala”, „Klinček stoji pod oblokom”, „Fala”, „Stranac u noći”, „Marijana”, „Marina” i tako redom, mnoge pjesme interpretirajući na talijanskom, engleskom, francuskom i njemačkom jeziku.

Na kraju koncerta upriličena je svečanost kojom su prilikom načelnik Zoran Hegedić i predsjednica udruge Strainski žmaki Darinka Andrašek slavljenicima okruglog bračnog zajedništva darovali prigodne poklone, koje su primili Jalžica i Stjepan Poturić te Marica i Josip Vnučec za 50. obljetnicu, dok su čestitke povodom 60. obljetnice braka uputili Ljubici i Videku Šafran. Na kraju druženja načelnik Općine Breznički Hum svim je ženama u publici uz Valentinovo poklonio crvene ruže.

Komentari