donacija lovaca iz 'fazana'

FOTO Korisnici Caritasove kuhinje ovih će dana uživati u pravom lovačkom gulašu

Objavljeno: 20.12.2017. 10:51

Zadnja izmjena: 20.12.2017. 10:59

Foto: Luka Šalamun

Danas je u novom Caritasovom domu na Banfici Lovačko društvo 'Fazan' koje ove godine slavi 95 godina postojanja, poklonilo štićenicima doma meso od dvije divlje svinje od ukupno 200 kilograma.

Korisnici Caritasovog doma svakodnevno imaju osigurani svježe kuhani i obilan obrok koji se sastoji od različitih vrsta mesa, ribe, juhe te svježeg voća i povrća, no zahvaljujući lovcima iz Lovačkog društva 'Fazan', štićenici će ovih dana imati još kvalitetniji obrok napravljen od mesa divljači pa će se tako moći ugrijati uz pravi lovački gulaš.

Na današnjem događaju prisutan je bio i ravnatelj doma Ante Šola koji je istaknuo potrebu sudjelovanja svih dionika društva u pomaganju potrebitima.

- Ovaj događaj je bitan jer dokazuje da zajednica misli na ove ljude koji će sada imati još kvalitetniji obrok, iako i sada imaju kvalitetan i obilan te svježe kuhani svakodnevni obrok. Također, ove godine smo osigurali 2 tone jabuka i mandarina pa tako štićenici svaki dan dobivaju i svježe voće kojeg će biti dovoljno za cijelu zimu. Osim kvalitetnog obroka, i sam ovaj prostor je takav da vraća dostojanstvo ovim ljudima. Šteta je jedino što uz kuhinju nije realizirano i prenoćište za beskućnike, dnevni boravak za djecu s invaliditetom te hospicij - rekao je Šola

Osim ravnatelja Caritasovog doma, svoje mišljenje po pitanju ovog događaja dao je i Branko Kostanjevec, predsjednik Lovačkog društva 'Fazan'.

- Ove godine Društvo slavi 95. godišnjicu pa smo osjetili potrebu da pomognemo za ove blagdane. Donirali smo meso od dvije divlje svinje stokilašice da se ljudi počaste dobrim lovačkim gulašem. Poznam karakter lovaca i znam da su i drugi spremni pomoći - izjavio je Kostanjevec

 

 

Komentari