RASKOŠNO IZDANJE GROFICE

FOTO: KREATIVNE ŽENE U KLENOVNIKU Plodovi jeseni doživjeli transformaciju u groficu Drašković

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 08.10.2019. 16:28

Zadnja izmjena: 08.10.2019. 16:30

Jesen je još jednom potvrdila da je doista čarobno doba, raskošno na sebi svojstven način koje nudi obilje plodova kao nagradu za trud i vrijedne ruke onih koji su posijali sjeme tih budućih plodova. Znaju to i žene iz Društva za njegovanje starih običaja iz Klenovnika, koje su zahvalile jeseni na najbolji mogući način.

U mašti i pod spretnim rukama ovih žena plodovi jeseni doživjeli su svoju pravu metamorfozu, transformirajući se u vjerovali ili ne, groficu Drašković u svojem najraskošnijem i najsvečanijem izdanju. Tako je jesen na jedinstven način i u najelegantnijem obliku ušetala u općinu Klenovnik i to sasvim prigodno jer se ovih dana obilježava Dan Općine. Grofica u svojoj krinolini već sada izaziva veliki interes mještana i prolaznika koji se žele fotografirati uz ovu damu kako bi imali unikatnu uspomenu iz klenovničkog kraja. Ova skulptura nastala od kukuruza, tikvi, bobica i jesenskog cvijeća dokaz je da je ljudska kreativnost bez granica i da se inspiracija nalazi u prirodi, svuda oko nas, a to su klenovničke žene itekako prepoznale.

Njihov trud pohvalio je i načelnik Općine Mladen Blaško, koji im je zahvalio na ovom angažmanu, ali ne samo na skulpturi već i na predanosti i trudu koji pružaju svojim obiteljima i na radnim mjestima te naravno, javnom životu općine djelujući kroz razne udruge i stvarajući na taj način pozitivnu, društvenu i kreativnu okolinu ugodnu za život.

Komentari