niz investicija

Foto - Kreće obnova Doma zdravlja u Ivancu, potpisan sporazum o sufinanciranju radova

Kako je pojašnjeno, ovim Sporazumom Grad Ivanec se obvezuje sufinancirati radove na obnovi Doma zdravlja Varaždinske županije na lokaciji Ivanec u iznosu do 25% ukupne vrijednosti investicije...
Objavljeno: 13.12.2023. 16:44

Zadnja izmjena: 13.12.2023. 17:14

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić i ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije Jurica Veronek danas su potpisali Sporazum o višegodišnjem sufinanciranju radova na obnovi prostorija doma zdravlja Varaždinske županije na lokaciji Ivanec.

Kako je pojašnjeno, ovim Sporazumom Grad Ivanec se obvezuje sufinancirati radove na obnovi Doma zdravlja Varaždinske županije na lokaciji Ivanec u iznosu do 25% ukupne vrijednosti investicije, odnosno do maksimalnog ukupnog iznosa sufinanciranja od 33 tisuće eura godišnje. Ravnatelj Veronek dodao je kako su trenutno prioritet sanitarni čvorovi koji su se do sada tek parcijalno sanirali, a sada kreće sveobuhvatna izmjena.

- Dom zdravlja u Ivancu u najvećoj mjeri koriste naši građani zbog toga smo odlučili na sufinanciranje od 33 tisuća eura godišnje. Suradnju smo započeli ove godine sa sufinanciranjem dijela od 25 posto, obnove podova u dijelu Doma zdravlja i moj prijedlog je bio, kojeg je gospodin Veronek prihvatio, da se ide na sustavno rješenje problema u smislu građevinskih i instalaterskih radova - rekao je Batinić.

'Nisu samo vatrogasne mjere'

Potpisivanju sporazuma nazočio je i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak koji je dodao kako

- Nastojimo s našim jedinicama lokalne samouprave prići u rekonstrukciju svega onoga što je potrebno u sklopu domova zdravlja. Ne radi se o "vatrogasnim" mjerama već sveobuhvatno saniramo probleme u našim zdravstvenim ustanovama. Samo ove godine u Dom zdravlja Ivanec ulažemo 176 tisuća eura za opremu, zamjenu podova, dokumentaciju za energetsku obnovu i rekonstrukciju sanitarnih čvorova. Proteklih deset godina nije uloženo koliko je uloženo u zadnje dvije godine - rekao je Stričak.

Komentari